full screen background image

24 septembrie este Ziua Europeană a Sportului Școlar

Astăzi, la nivel european, marcăm Ziua Europeană a Sportului Școlar. Acest eveniment este destinat tututor unităților de învățământ sau organizațiilor sportive, indiferent de nivelul acestora, care promovează activitatea fizică pentru educarea copiilor și tinerilor.

„În județul Suceava s-au înscris în acest proiect peste 75 de unități de învățământ care vor celebra această zi prin crosuri, jocuri de mișcare, flash-mob-uri, jocuri sportive adaptate sau drumeții. Școlile înscrise provin atât din mediul rural cât și din cel urban, din toate Cercurile Metodice, acțiunile fiind coordonate de profesorii de educație fizică și sport dar și de alte cadre didactice pasionate de mișcare” se arată în comunicatul de presă al organizatorilor.

De la prima oră a dimineții, Mihai Androhovici a fost prezent în studioul Impact FM Suceava pentru a vorbi exact despre această desfășurare de forțe. Mihai Androhovici este ambasador Săptamana Europeană a Sportului #BeActive, vicepreședinte Federația Română Sportul Pentru Toți și președinte Asociația Județeană Sportul pentru Toți Suceava.

European School Sport Day este considerat un eveniment major, făcând parte din Săptămâna Europeană a Sportului (23-30 septembrie), celebrată de Comisia Europeană sub sloganul #BEACTIVE. Te îndemnăm și pe tine la mișcare! Dă join!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.