full screen background image

Acțiuni anticerșetorie ale polițiștilor suceveni

 

 

Polițiștii din municipiul Suceava au acționat în zona bisericilor, supermarketurilor, piețelor și a altor locuri aglomerate în vederea prevenirii și combaterii faptelor de cerșetorie, precum și pentru menținerea unui climat de ordine și liniște publică.

 

cersetorie-2

 

 

La acțiune au participat 18 agenți de poliție, cu 7 autoturisme din dotarea unității.

 

 

În cadrul acţiunii au fost aplicate 32 de sancţiuni contravenţionale  în valoare totală de 3.400 lei.

 

 

Au fost legitimate peste 50 de persoane care nu îşi justificau prezenţa, 7 dintre acestea fiind atenţionate cu privire la respectarea normelor de convieţuire socială.

 

 

Au fost identificate 39 de persoane care cerşeau, toate aceste persoane fiind introduse în bazele de date ale poliţiei şi atenţionate cu privire la riscurile la care se expun şi, totodată, cu privire la consecinţele în plan juridic şi personal generate de nerespectarea legii.

 

 

Persoanele care au fost surprinse oferind bani cerşetorilor au fost consiliate, arătându-se că în acest mod nu se stimulează decât un flagel social, iar gestul respectiv nu are o finalitate în ceea ce priveşte evoluţia unei comunităţi sigure şi civilizate.

 

 

În cadrul acţiunii au fost identificaţi şi 2 minori care apelau la mila cetăţenilor, în ambele cauze fiind sesizate instituţiile specializate.

 

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *