full screen background image

AUDIO / România a câștigat 5 medalii la Campionatele Mondiale de canotaj de la Belgrad

România a câștigat 5 medalii – 2 de aur, una de argint și 2 de bronz – la Campionatele Mondiale de canotaj de la Belgrad.

Competiția a scos în evidență valoarea și forma sportivă bună a canotorilor români, mulți dintre ei originari din județe din nordul Moldovei.

Printre surprizele competiție au fost fetele de la 4 vâsle PATRICIA CIREȘ, CRISTINA DRUGĂ, ANDRADA MOROȘANU și EMANUELA CIOTĂU, intervievate de corespondentul nostru, MANUEL COSTACHE.

Medaliat cu aur a fost echipajul de dublu vâsle feminin ANCUȚA BODNAR – SIMONA RADIȘ.

O ascultăm pe SIMONA RADIȘ.

Tot aur a câștigat și echipajul opt plus unu feminin MAGDALENA RUSU, ROXANA ANGHEL, ADRIANA ADAM, IULIANA BUHUȘ, MĂDĂLINA BEREȘ, MARIA TIVODARIU, IOANA VRÎNCEANU, AMALIA BEREȘ și VICTORIA PRUTEANU.

Corespondentul nostru MANUEL COSTACHE a stat de vorbă cu ROXANA ANGHEL.

La Campionatele Mondiale de canotaj de la Belgrad, argintul a fost câștigat de echipajul patru rame feminin MĂDĂLINA BEREȘ, MARIA TIVODARIU, MAGDALENA RUSU și AMALIA BEREȘ, iar bronzul de echipajele dublu rame feminin IOANA VRÎNCEANU – ROXANA ANGHEL și dublu vâsle feminin, categorie uşoară MARIANA DUMITRU – IONELA COZMIUC.

IONELA COZMIUC.

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român MIHAI COVALIU a remarcat că obiectivul canotorilor a fost atins, adăugând că de acum urmează pregătirea pentru Jocurile Olimpice de anul viitor.

Încântată de rezultatul de la Belgrad a fost și președintele Agenției Naționale pentru Sport, ELISABETA LIPĂ, care a remarcat sprijinul suporterilor români.

În urma rezultatelor de la Campionatele Mondiale de canotaj de la Belgrad, România a calificat la Jocurile Olimpice 2024, de la Paris, 11 echipaje însumând 44 sportivi.

 

 

CITEȘTE ȘI

AUDIO / Consiliul Județean Suceava va contribui la modernizarea bazei de canotaj din Fălticeni

 

DĂ-NE FOLLOW PE INSTA ȘI FACEBOOK!

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *