full screen background image

Cetatea de Scaun a Sucevei vizitată pe ZOOM

Cu ajutorul aplicației ZOOM, un muzeograf al Cetății de Scaun Suceava va ghida elevii prin încăperile cetății și va oferi, în timp real, informații inedite și răspunsuri rapide la întrebările participanților.

Ideea ne-a venit la sfârșitul lunii mai, atunci când, folosind aplicația ZOOM, am adus copii din Suceava și Hunedoara ”împreună”,  în timp real,  prezentându-le Cetatea de Scaun a Sucevei.

 

Plecând de la această plăcută experiență, propunem cadrelor didactice care folosesc aplicația ZOOM o altă modalitate de a „vizita”, împreună cu toată clasa, Cetatea de Scaun.

 

Desigur, puteți participa la acest gen de activitate descărcând și folosind aplicația ZOOM.

 

Programarea este obligatorie, pentru a putea primi link-ul întâlnirii, precum și parola, cu care vă veți putea conecta.

 

Copiii, din fața calculatorului, pot vizita Cetatea de Scaun a Sucevei cu ajutorul muzeografului care, folosind un dispozitiv smart, îi va ghida prin încăperile cetății.

 

Copii vor primi informații despre istoria acestui monument istoric, muzeograful îi va „conduce” prin cetate până în curtea interioară, le va arăta orașul Suceava așa cum se vede de pe terasele cetății, îi va provoca pe copii la discuții și le va răspunde la întrebări.

 

La finalul vizitei online, cadrele didactice vor primi teste, rebusuri și fișe de lucru cu care, prin joc și învățare, copiii să-și completeze cunoștințele nou dobândite.

 

Acestea pot fi descărcate și de pe pagina de facebook a cetății: Cetatea de Scaun a Sucevei – Suceava Princely Fortress.

 

Activitățile educaționale se desfășoară de luni până vineri.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *