full screen background image

Cetăţeni somalezi opriţi la frontiera de nord a ţării

 

În ziua de 3 februarie a.c., la nivelul Sectorului P.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate.

 

somalezi

 

Astfel, în jurul orei 03.00, lucrătorii noştri au observat cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, două persoane care se deplasau pe jos dinspre frontiera de stat către interiorul ţării, pe direcţia localităţii Baineţ.

 

 

Un echipaj mobil s-a deplasat în zonă, ocazie cu care a constatat că cei in cauza, un bărbat şi o femeie cu un copil în braţe, sunt cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenta în zona, motiv pentru care au fost conduşi la sediul sectorului, pentru cercetări.

 

 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoanele sunt cetăţeni somalezi, doi adulţi în vârstă de 20 si 23 de ani si un minor de numai 6 luni, care   aveau asupra lor documente eliberate de autorităţile ucrainene.

 

 

Persoanele în cauză au declarat că au trecut frontiera de stat din Ucraina cu intenţia de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

 

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, iar conform acordului de readmisie dintre Comunitatea Europeană şi Ucraina, migranţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *