full screen background image

Distincții pentru USV la Salonul de invenții INOVA din Croația

În Croația a avut loc, săptămâna trecută, salonul internațional de invenții și inovații INOVA, dedicat inventatorilor, antreprenorilor, organizațiilor profesionale, universităților și institutelor de cercetare.

 

România a participat cu 9 brevete ale inventatorilor, dintre care 4 aparținând cercetătorilor de la Universitatea Ștefan cel Mare Suceava.

Cea mai apreciată lucrare suceveană a fost un sistem de pompare realizat cu materiale inteligente cu memoria formei, care a primit Cupa și premiul special INOVA a secțiunii Inginerie electrică, electronică și energetică, premiul special acordat de Asociația Internațională de inventică și Proprietate Intelectuală și medalia de aur a Salonului.

Cercetătorii suceveni au mai câștigat medalia de aur pentru o soluție originală de recuperare a energiei la sistemele de deschidere a ușilor, argint pentru un sistem de monitorizare a atenției conducătorilor auto și bronz pentru o propunere de utilizare a sistemelor unui automobil electric pentru alimentarea unor consumatori externi.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *