full screen background image

Focuri de armă pentru reținerea a patru ucraineni cu țigări de contrabandă

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus au observat, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, 4 persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

 

 

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă.

 

 

Pentru reținerea bărbaților care nu s-au supus somațiilor prin voce, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase 4 focuri de avertisment în plan vertical.

 

 

În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea celor 4 persoane, care au fost identificate ca fiind cetățeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 26 şi 34 de ani.

 

 

Imediat au fost informate și autoritățile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei, ocazie cu care au fost descoperite 4 colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

 

 

S-a luat măsura conducerii celor 4 cetăţeni ucraineni împreună cu coletele la sediul poliției de frontieră unde, în urma inventarierii baxurilor, s-a constatat că acestea conţin 4.250 pachete ţigări Marble, de provenienţă ucraineană.

 

 

Marfa, în valoare de 49.725 lei, a fost confiscată.

 

 

Cei 4 cetățeni ucraineni sunt cercetați de către polițiștii de frontieră pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat și contrabandă în formă agravantă.

 

 

În baza acordului de readmisie încheiat între comunitatea U.E. și Ucraina, cei 4 cetățeni ucraineni au fost predați de polițiștii de frontieră români autorităților de frontieră ucrainene.

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *