full screen background image

Măsuri PSI la bisericile și mănăstirile din județul Suceava

Pompierii suceveni atrag atenția asupra pericolului izbucnirii unor incendii în zonele lăcașelor de cult, în perioada sărbătorilor de Paște.

 

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a derulat controale pentru respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor în biserici și mănăstiri, precum şi la cladirile destinate cazării persoanelor din incinta ansamblurilor mănăstireşti.

 

 

Principalele probleme constatate au fost legate de expirarea valabilităţii stingătoarelor, improvizaţii ale instalaţiilor electrice şi neamenajarea corespunzătoare a spaţiilor pentru lumânări.

 

 

Pompierii avertizează că este interzisă folosirea instalaţiilor electrice de iluminat cu defecţiuni sau improvizaţii și utilizarea pentru încălzire a aparatelor de tip radiator și reşou.

 

 

De Paște, credincioșii sunt sfătuiţi să nu utilizeze pentru lumânări sisteme de protecţie confecţionate din materiale care se aprind uşor şi să pună lumânările aprinse doar în locurile special amenajate.

 

 

Pe timpul slujbelor religioase, accesul credincioşilor va fi limitat la capacitatea lăcaşului de cult, iar uşile de pe căile de evacuare vor fi poziţionate în poziția deschis.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *