full screen background image

Muzeul Național al Bucovinei marchează Serbarea de la Putna – 150 ani

La 15 august se împlinesc 150 ani de la manifestarea dedicată definirii identității românești în istorie – Serbarea de la Putna, primul congres al studenților români de pretutindeni.

 

În cadrul evenimentelor Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal, Muzeul Național al Bucovinei marchează importanța momentului istoric prin proiectul de educație muzeală 150 de ani de istorie. Serbarea de la Putna și noile generații.

Activitățile proiectului își propun să aducă în atenția publicului momente mai puțin cunoscute ale acestui moment istoric, cu încărcătură patriotică deosebită.

Muzeul Național al Bucovinei lansează tinerelor generații mai multe provocări, la secțiunea Compuneri – Trăiește emoția primei serbări a românilor de pretutindeni la mormântul lui Ștefan cel Mare, secțiunea quiz istoric – Ce știi despre serbarea de la Putna ? și secțiunea desen/grafică/pictură – Istoria desenată.

Toate lucrările trimise vor fi postate pe pagina Muzeului de Istorie Suceava, iar participanții vor fi răsplătiți cu o vizită gratuită la muzeu.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *