full screen background image

Noi experiențe în cadrul proiectului european MOTIVARE, IMPLICARE, COOPERARE PENTRU O EDUCAȚIE EUROPEANĂ DE CALITATE

Din  1 septembrie 2017, timp de doi ani, la Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava se derulează proiectul Erasmus + pentru  formarea personalului  Motivare , implicare, colaborare pentru o educație de calitate europeană.

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană cu 35.570 de euro și are ca scop principal  realizarea unei educații de calitate, comparabilă cu cea oferită de sisteme de educație eficiente, recunoscute la nivel internațional .

 

Cea de-a patra mobilitate a proiectului, “ Interculturality at school”,  a avut loc în perioada 23-27 aprilie, în Malta,  având ca scop îmbunătățirea calității educației școlare prin metode capabile să asigure depășirea barierelor și stereotipurilor culturale și lingvistice; reciprocitate pentru tinerii din diferite culturi, înțelegere, acceptare și plăcere;  dezvoltarea abilităților de rezolvare a conflictelor; colaborarea  eficientă,  reducerea resentimentelor generate de diversitate,  înțelegerea  problemelor ca pe niște provocări, care pot fi lecții utile.

 

Grupul a fost  format din trei cadre didactice, Sidonia Apetrei, Laura Asimionesei  și Silvia Forij.

 

Cursul s-a derulat pe o perioadă de 5 zile a câte 6 ore pe zi și a presupus un dialog constructiv, aplicații practice, schimb de bune practici cu profesorii participanți și formatori.

 

Coordonatorul cursului a propus  și vizitarea unor instituții în care se învață limba engleză de către studenți sau elevi de diferite naționalități.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *