full screen background image

Parteneriat între antreprenorii italieni și suceveni

Ieri și astăzi, în județul Suceava s-a aflat o delegație italiană reprezentată de domnii Franco Antonio Pinardi președintele LEADER – Consorțiului Național al Întreprinderilor Italiene și Pasquale Lino Mungari, președinte Confederației A.N.S.I. (Confederația școlilor de antreprenori) și secretar general al școlilor din sistemul de învățământ din Italia, care au făcut o vizită de documentare în județul Suceava, pentru a discuta oportunitățile de colaborare în domeniile turism, mediul de afaceri și mediul academic.

 

 

În cadrul întâlnirii, președintele Consiliul Județean Gheorghe Flutur a prezentat potențialul economic al județului, cu accent pe turism, partea italiană dorind să cunoască la fața locului oferta turistică a Bucovinei, despre care a aflat lucruri interesante la Târgului Agri Travel&SlowTravel care a avut loc la Bergamo în perioada 19-20 februarie 2017 și la care Bucovina ca destinație turistică, a participat pentru prima dată.

 

 

La Camera de Comerț și Industrie Suceava a fost prezentată și  oferta de export  întreprinzătorilor suceveni adresată pieței din Italia.

 

 

La Universitatea ”Stefan cel Mare” discuțiile s-au concentrat pe dezvoltarea relațiilor cu universități similare din Italia, colaborări care să încurajeze schimburile de studenți în baza oportunităților existente prin programul ”ERASMUS” .

 

 

Ca o primă finalitate a discuțiilor avute la Consiliul Județean, am propus încheierea unui acord-cadru general între confederațiile italiene și Consiliul Județean Suceava în scopul promovării de acțiuni comune bilaterale.

 

 

De asemenea, in urma discuțiilor s-a convenit semnarea în viitorul apropiat a unui parteneriat între CCI Suceava și consorțiul italian LEADER, cu scopul de a crea o platformă comună pentru investitorii din cele 2 țări, iar în ceea ce privește Universitatea s-a convenit inițierea demersurilor pentru crearea unui cadru general de colaborare între A.N.S.I. Italia și Universitatea ”Stefan cel Mare”.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *