full screen background image

Patru cetățeni din Bangladesh opriți pe drumul Izvoarele Sucevei – Câmpulung Moldovenesc

În data de 23 iulie, la nivelul Sectorului P.F. Izvoarele Sucevei – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 08.00, polițiștii de frontieră au depistat pe drumul Izvoarele Sucevei – Câmpulung Moldovenesc patru persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera de stat către interiorul țării.

 

Persoanele în cauză nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă, fapt pentru care au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.

 

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul era format din cetățeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 22 și 34 ani.

 

Persoanele în cauză au declarat că au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele patru persoane fiind preluate de autorităţile ucrainene în vederea continuării cercetărilor, în baza acordului de readmisie încheiat cu Ucraina.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *