full screen background image

Pompierii suceveni vor inspecta lăcașele de cult înaintea Paștelui

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, colonel COSTICĂ GHIAȚĂ, a prezentat astăzi în cadrul Colegiului Prefectural, măsurile programate pentru perioada Paștelui.

Vor fi derulate verificări la lăcașele de cult pe tema respectării normativelor PSI și asigurării mijloacelor de intervenție.

 

Personalul cleric și monahal va fi informat în legătură cu riscurile care pot apărea la utilizarea unor instalații electrice învechite sau suprasolicitate, iar Primăriile vor fi solicitate să asigure o colaborare eficientă pentru informarea populației.

 

În biserici și mănăstiri nu va fi permis accesul credincioşilor peste capacitate, în scopul evitării producerii blocajelor la o eventuală evacuare forţată.

 

Lumânările vor fi aprinse în locuri special destinate, de preferinţă în tăvi metalice umplute cu apă sau nisip şi la distanţă de materiale combustibile.

 

Pe timpul slujbelor religioase, ușile vor rămâne deschise, iar din interior vor fi evacuate covoarele, mochetele, precum și scaunele şi băncile nefixate în pardoseală.

 

Pompierii solicită, de asemenea, evitarea blocării căilor de acces rutier către lăcaşul de cult prin parcarea autoturismelor în curtea interioară sau pe străzile adiacente.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *