full screen background image

Profesorul universitar Mihai Ştefan Ceauşu, cetăţean de onoare al judeţului Suceava

Profesorul universitar Mihai Ştefan Ceauşu a primit titlul de cetăţean de onoare al judeţului Suceava, de Ziua Bucovinei, în şedinţa festivă a administraţiei judeţene.

 

Ceauşu este născut la Rădăuţi şi în prezent locuieşte în Iaşi, unde este şeful Departamentului de Istorie Modernă din cadrul Institutului de Istorie „A.D. Xenopol”.

 

Pentru activitatea depusă în cadrul arhivelor şi pentru merite deosebite în punerea în valoare a documentelor din Fondul Arhivistic Naţional, profesorul Mihai Ştefan Ceauşu a primit în 1997 “Diploma de Onoare” a Direcţiei Generale a Arhivelor Naţionale a României şi în 2006 premiul „Dimitrie Onciul” al Academiei Române pentru lucrarea „Parlamentarism, partide şi elită politică în Bucovina habsburgică”, apărută la Iaşi, în 2004.

 

Universitarul este autorul a peste 50 de studii şi autor sau coautor a 60 de volume.

 

În deschiderea şedinţei festive, Sala „Bucovina” din incinta Palatului Administrativ Suceava, acolo unde se desfăşoară şedinţele Consiliului Judeţean, a fost sfinţită, după ce a fost reabilitată total.

 

Pereții au fost tencuiți, iar sala a fost dotată cu mobilier nou, sistem electronic de vot și cu modul video-conferință.

 

De asemenea, au fost modernizate sistemele termice și electrice.

 

Valoarea investiției s-a ridicat la 2 milioane de lei.

 

Tot astăzi, în aceeași locație, a avut loc şi ceremonia de înmânare a Ordinului Național Pentru Merit, conferit de către Președintele României, maicii Irina Pântescu, stareța Mănăstirii Voroneț.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *