full screen background image

Sistemul de termoficare în pericol în municipiul Suceava. Bioenergy solicită majorarea prețului la gigacalorie

Producătorul agentului termic din municipiul Suceava, Bioenergy, se confruntă cu mari probleme financiare și solicită majorarea prețului gigacaloriei de la 116 la 196 lei.

Administratorul ADRIAN BODEA a declarat astăzi că majorarea tarifară este cauzată de creșterea prețului la gaz metan, energie electrică, biomasă și apă, de eliminarea lemnului de foc din categoria biomasă  și de scăderea valorii certificatelor verzi.

 

BODEA a precizat că, pentru funcționarea în continuare a sistemului termic centralizat, Consiliul Local Suceava trebuie neapărat să aprobe majorarea tarifului la gigacalorie.

Administratorul Bioenergy a adăugat că asociațiile de proprietari din municipiul Suceava au datorii de 1 milion 300 mii lei, iar Primăria este la zi cu plățile.

 

ADRIAN BODEA a spus că, privind retrospectiv, investiția de 90 milioane euro în centrala de cogenerare s-a dovedit a fi “foarte proastă”.

BODEA a mai adăugat că prețul final al gigacaloriei la consumator, incluzând producerea și ditribuția agentului termic, va fi de aproximativ 470 lei.

 

În prezent, Bioenergy funcționează cu un singur cazan pe gaz metan, din totalul de 4 cazane pe biomasă și 3 pe gaz.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *