full screen background image

Sociologul Botezatu consideră că sucevenii sunt favorabili înființării Facultății de Medicină

Sociologul sucevean ADRIAN BOTEZATU a declarat că înființarea Facultății de Medicină în municipiul reședință este proiectul cel mai susținut de către localnici.

 

El opinează că, într-o cercetare sociologică efectuată înainte de pandemie în septembrie 2019 în județul Suceava, a reieșit că sucevenii susțineau proiectul facultății de medicină în proporție de 79 % , modernizarea Spitalului Județean avea 71 % susținere, construcția de autostrăzi în regiune 68 %, iar modernizarea aeroportului 53 % susținere.

Într-o altă cercetare sociologică efectuată în plină pandemie, în august 2020 în municipiul Suceava, susținerea pentru înființarea unei Facultăți de Medicină la Suceava era de 93 %.

BOTEZATU afirmă că, în momentul de față, există o conjunctură foarte favorabilă demarării acestui proiect, deoarece Ministerul Educației este condus de SORIN CÂMPEANU, care este foarte prietenos cu nevoile USV.

În opinia lui ADRIAN BOTEZATU, problema este “sabotarea proiectului de către partidulețe și grupulețe așa-zis civice, care au făcut fixație pe salvarea unei parcări pavate și a unui trotuar dezafectat, denumite în mod fals spațiu verde, ignorând cu bună știință nevoia sucevenilor de servicii medicale de sănătate oferite de personal medical bine pregătit și calificat”.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *