full screen background image

Sprijin financiar pentru inserția pe piața muncii

Absolvenții instuțiilor de învățământ și ai școlilor speciale din  promoția  acestui an, care se înregistrează la Agenția de Ocupare a Forței de Muncă Suceava și se angajează în termen de 60 de zile de la data absolvirii, sunt primii beneficiari ai primei de inserție.

Prestația este destinată stimulării inserției pe piața muncii a tuturor absolvenților, care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de un an și are un cuantum de 1.500 lei.

 

Agenția recomandă absolvenților ciclului superior al liceului, care doresc să înceapă cariera profesională și caută un loc de muncă, să se înregistreze în evidențele instituției în perioada 26 mai – 24 iulie, etapă obligatorie pentru obținerea primei de inserție în urma angajării sau a indemnizației de șomaj de 250 lunar timp de 6 luni indiferent dacă au promovat sau nu examenul de bacalaureat.

 

Absolvenții ciclului inferior al liceului, ai învățământului profesional și special, cu finalizarea studiilor la date calendaristice diferite, au aceleași beneficii, dacă se înregistrează în evidențele Agenției în termen de 60 de zile de la data absolvirii.

 

Elevii din ultimul an de studiu, care nu au situația școlară încheiată la data absolvirii, pot obține aceleași beneficii dacă se înregistrează în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigență.

 

Absolvenții cu studii superioare sunt beneficiarii prestațiilor dacă se înregistrează în baza de date în termen de 60 de zile de la încheierea ultimului an de studii sau de la data la care au luat examenul de licență.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *