full screen background image

Trei asiatici opriți la frontiera cu Ucraina

Ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Siret au observat, cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, 3 persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera de stat către interiorul ţării, pe direcția localității Vășcăuți, la aproximativ 400 metri faţă de linia de frontieră.

 

 

Imediat, un echipaj mobil s-a deplasat în zonă şi a constatat că este vorba despre 3 bărbați, cetățeni străini, care nu aveau asupra lor documente de identitate, motiv pentru care au fost conduși la sediul sectorului, pentru cercetări.

 

 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoanele sunt cetățeni din Uzbekistan, Turkistan și Kârgâzstan, cu vârste cuprinse între 20 si 27 de ani, care au declarat că intenționau să treacă ilegal frontiera în România pentru a-și găsi un loc de muncă.

 

 

Se efectuează cercetări pentru trecere ilegală a frontierei de stat, iar conform acordului de readmisie dintre Comunitatea Europeană şi Ucraina, migranţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *