full screen background image

USV va avea acces la finanțare în cadrul tuturor acțiunilor programului Erasmus+  al Uniunii Europene

Universitatea Ștefan cel Mare Suceava a primit certificatul de calitate ERASMUS CHARTER FOR HIGHER EDUCATION 2021-2027.

 

USV va avea astfel acces la finanțare în cadrul tuturor acțiunilor programului Erasmus+  al Uniunii Europene.

Certificatul a fost acordat în baza evaluării realizate de Comisia Europeană a candidaturii depuse de către Serviciul de Relații Internaționale si Afaceri Europene.

Conform rezultatelor evaluării, aplicația reflectă relevanța programului Erasmus + în cadrul strategiei de internaționalizare și modernizare instituțională a USV, implementarea planificată a acțiunilor programului și modul în care acestea vor contribui la realizarea obiectivelor strategiei instituționale a universității.

În ultimii 6 ani, un număr de 1.200 persoane din cadrul USV au beneficiat de mobilități în străinătate, în cadrul programului Erasmus+.

Noua perioadă de implementare a programului Erasmus+ va aduce modificări generate în principal de digitalizarea procedurilor de administrare a mobilităților și de introducerea mobilităților fizice combinate cu mobilitățile online.

Vor fi implementate măsuri pentru introducerea de facilități prin cardurile pentru studenți, care vor permite acestora să se înregistreze mai ușor la instituțiile de învățământ superior din Europa.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *