full screen background image

1.000 de cărţi în limba engleză pentru Biblioteca Bucovinei şi biblioteci publice din judeţul Suceava

Circa 1.000 de cărţi în limba engleză vor putea în curând să fie împrumutate de la bibliotecile publice din Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Drăguşeni, Panaci, Iacobeni, Grămeşti, Râşca, Horodnic de Sus, Preuteşti şi Drăgoieşti.

 

 

Astfel, elevii, cadrele didactice, dar şi publicul larg, vor beneficia de un fond de carte în limba engleză mai mult decât atractiv.

 

 

Cărţile au fost colectate în cadrul Campaniei „Donează o carte şi schimbă viitorul unui copil”, un proiect iniţiat de Alina Balaţchi şi derulat de către asociaţiile Romanian Women in UK şi Opes Foundation, ambele cu sediul în Londra, Marea Britanie.

 

 

Prin acest proiect au fost îmbunătăţite fondurile de carte de care dispun Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava, Biblioteca Municipală Câmpulung Moldovenesc, bibliotecile comunale din Drăguşeni, Panaci, Iacobeni, Grămeşti, Râşca, Horodnic de Sus, Preuteşti şi Drăgoieşt.

 

 

De altfel, tot urmare a acestui proiect şi fondurile de carte în limba engleză din 14 şcoli din judeţ s-au îmbogăţit substanţial.

 

 

Pe de altă parte, trebuie spus faptul că şi Biblioteca Bucovinei “I. G. Sbiera” Suceava a derulat o campanie de strângere de cărţi în limba română „Dăruieşte poveşti”, prin care s-au strâns peste 300 de cărţi ce au fost donate copiilor români ce participă la cursurile şcolilor „AlexZ – Româneşte de la A la Z” din Londra şi „Elena Rosetti Cuza” din Atena, Grecia.

 

 

Ideea parteneriatului între Suceava şi Londra, respectiv Atena, şi în mod concret a campaniilor de strangere de carte a apărut ca urmare a activităţii “Copiii românilor din diaspora” organizată în vara anului trecut de Consiliul Judeţean Suceava şi Biblioteca Bucovinei în cadrul manifestărilor “Luna Diasporei”.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *