full screen background image

12 firme din județul Suceava au dreptul să intermedieze contracte de muncă în străinătate

La începutul acestui an erau înregistrați la Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava 12 agenți activi de plasare a forței de muncă.

Societățile respective sunt PANAP JOBS, LUCICOSM, ROMIR  JOBS, PERFECT AT WORK  HOLLAND, LEUCIUC, SEZER  SAMET, ELITE  JOBS, RALIS  AGMIR, MARY  FANY, WESTFLEX  RECRUIMENT  RO, LEUCIUC  JOBS  și LINDA  SELECTION.

 

Sucevenii care apelează la serviciile unui agent de plasare a forței de muncă în străinătate pot solicita acestuia să-i prezinte dovada înregistrării la Inspectoratul Teritorial de Muncă, precum și oferta fermă de locuri de muncă de la angajatorul din străinătate.

 

Existența acestor documente asigură un nivel minim acceptabil de credibilitate pentru firma respectivă.

 

Plata către agentul de plasare a forței de muncă a unor sume pentru încheierea unui contract de mediere reprezintă un risc major asumat de persoana aflată în căutarea unui loc de muncă, având în vedere că agentul de plasare nu are dreptul legal de a percepe tarife de mediere, comisioane sau alte taxe.

 

Agenții de ocupare a forței de muncă au obligația de a asigura încheierea contractelor de muncă dintre cetățenii români și angajatorii străini și în limba română, înainte de plecarea din România.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *