full screen background image

12 poduri din județul Suceava în stare critică

31 poduri din județul Suceava sunt exploatate într-o stare nesatisfăcătoare, iar 12 în stare critică.

Aceasta este concluzia verificărilor efectuate de echipe mixte formate din reprezentanți ai Inspectoratului de Stat în Construcții, Secțiilor Drumuri Naționale, Direcției Județene de Drumuri și Poduri și Societății de Transport Feroviar de Călători.

Pentru podurile si podețele de pe drumurile naționale și județene se înregistrează o serie de deficiențe tehnice care, dacă sunt neglijate, “pot implica disfuncționalități semnificative, cu consecințe negative asupra siguranței circulației”.

Potrivit expertizelor tehnice, unele poduri ar trebui dărâmate și construite altele noi, deoarece refacerea lor nu mai este fiabilă.

Prefectul ALEXANDRU MOLDOVAN a solicitat Ministerului Transporturilor și Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere “să analizeze posibilitatea alocării urgente de fonduri pentru remedierea deficiențelor”.

În pofida acestor declarații, situația era previzibilă : aceste poduri s-au degradat în decursul ultimilor zeci de ani, perioadă în care nu au fost alocate fonduri pentru reparații capitale.

 

 

CITEȘTE ȘI

Verificări pentru stabilirea gradului de siguranță a podurilor din județul Suceava

 

DĂ-NE FOLLOW PE INSTA ȘI FACEBOOK!

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *