full screen background image

188 școli sucevene în scenariul galben și 3 în cel roșu, din 14 septembrie

Astăzi, în ședinta Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava, inspectorul școlar general GRIGORE BOCANCI a precizat că din cele 729 de unități de învățământ, 547 vor adopta scenariul verde, 179 vor funcționa în scenariul galben, iar 3 în scenariul roșu. 

Din cele 16 unități de învățământ particulare, 7 vor activa în scenariul verde și 9 în scenariul galben.

 

În ceea ce privește cazurile confirmate pozitiv din rândul personalului didactic și nedidactic, reprezentanții DSP și Inspectoratului Școlar au precizat că au analizat scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor propuse și că “acestea sunt scenarii viabile și realiste, fiind luate toate măsurile necesare pentru ca procesul educativ să poată fi început în condiții de maximă siguranță”.

 

Direcția de Sănătate Publică va informa zilnic Inspectoratul Școlar, respectiv Comitetul pentru Situații de Urgență cu privire la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități.

 

De asemenea Inspectoratul Școlar va transmite unităților școlare din județ statisticile referitoare la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități, pentru stabilirea scenariului de funcționare.

 

Scenariile de funcționare se vor actualiza săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *