full screen background image

30 cursanți la Lectoratul USV de limba română din Odessa

Lectoratul de limba română pe care Universitatea Ștefan cel Mare Suceava l-a înființat în cadrul Universității Naționale Politehnice din Odessa a intrat în cel de-al 2 -lea an de activitate.

Lectoratul urmărește crearea unei imagini pozitive a țării noastre, extinderea numărului de persoane care stăpânesc limba română, promovarea oportunităților de studiu în cadrul USV, dezvoltarea identității etnice, culturale, lingvistice, religioase a membrilor comunității românești din Ucraina, precum și întărirea conexiunii dintre cele 2 țări în plan academic și cultural.

Lectorul organizează cursuri de limba română, nivelurile A1 și A2, precum și activități de popularizare a culturii și civilizației românești.

Cursurile celor 2 grupe sunt frecventate de 30 de studenți și personal administrativ din cadrul universității-gazdă.

În actualul context epidemiologic, activitățile se desfășoară în format online și on site.

La încheierea modulului de curs, cursanților li se oferă oportunitatea de a-și testa cunoștințele de limba română, care sunt evaluate de o comisie constituită la nivelul USV, iar candidații admiși în urma testării primesc certificate de competență lingvistică pentru limba română, eliberate de Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul USV.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *