full screen background image

7 noi programe de studii la USV

Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior a decis funcționarea a 7 noi programe de studii la Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, 5 de licență și 2 de masterat.

În domeniul Științe inginerești, viitorii studenți vor putea opta pentru programele Echipamente și sisteme medicale, Echipamente și sisteme de comandă și control pentru autovehicule, Științe gastronomice,  Energetică și tehnologii informatice și  Securitate cibernetică.

 

În domeniul Științe socio-umane, programele nou apărute în oferta USV sunt Resurse umane și Globalizare și diplomație economică.

 

Anterior, au fost autorizate să funcționeze alte 2 programe: Media digitală în cadrul Facultății de Litere și Științe ale Comunicării și Drept penal și criminalistică în cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative.

 

De remarcat că programul Științe gastronomice este primul la nivel național, specialiștii de la USV consultând programe similare de succes din Europa.

 

De asemenea, specializarea Echipamente și sisteme de comandă și control pentru autovehicule este unică la nivelul instituțiilor de învățământ superior de stat din România.

 

USV estimează că, în sesiunea de admitere din septembrie, oferta educațională se va îmbogăți cu programele de licență Tehnică dentară și Autovehicule rutiere și programul de masterat Nutriție și recuperare medicală.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.