full screen background image

Acord de colaborare între Universitățile din Suceava și Chișinău

Universitatea Ștefan cel Mare Suceava a primit vizita unei delegații oficiale a Universității de Stat Dimitrie Cantemir Chișinău.

Rectorii VALENTIN POPA, respectiv AURELIA HANGANU, au semnat un acord bilateral, având drept scop dezvoltarea cooperării academice în domenii de interes comun.

 

Principalele direcții de cooperare includ, printre altele, publicarea în comun a rezultatelor cercetărilor științifice și schimbul de publicații, realizarea mobilităților studenților și recunoașterea rezultatelor academice obținute în cadrul acestor mobilități, promovarea programelor de formare oferite de partener și diseminarea acestor informații în rândul propriei comunități academice, derularea unor programe de studiu comune în format  diplomă dublă și dezvoltarea relațiilor de colaborare între școlile doctorale din cadrul celor două instituții de învățământ.

 

Un alt punct important prevăzut în acord îl reprezintă cooperarea în cadrul programelor de cercetare, fiind prevăzută colaborarea cu scopul atragerii de finanțări externe.

 

De asemenea, cele două universități și-au asumat identificarea de oportunități pentru autori și încurajarea publicării de articole în periodicele științifice ale celeilalte părți și în volumele colective editate sub egida acestora.

 

În ceea ce privește mobilitățile studențești, este prevăzută încheierea unor acorduri specifice care să permită, anual, unui număr de până la 5 studenți să urmeze cursuri în cadrul universității partenere, studenții aflați în mobilitate fiind scutiți de taxe de școlarizare în cadrul universității gazdă.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *