full screen background image

Acord de parteneriat DUAL USV pentru învățământ în campusul de la Moara

La Universitatea Ștefan cel Mare Suceava a avut loc întâlnirea reprezentanților instituțiilor partenere din cadrul Consorțiului DUAL USV, pentru semnarea acordului de parteneriat și discutarea direcțiilor principale de acțiune.

Alături de USV, din consorțiu fac parte 13 instituții de învățământ preuniversitar, 18 agenți economici și 9 Primării din județele Suceava, Botoșani și Neamț.

Consorțiul va pregăti un proiect pentru obținerea finanțării din fonduri europene pentru înființarea unui campus pentru învățământ dual, pe terenul de 30 hectare pe care USV îl administrează în comuna Moara.

Campusul va fi format din 2 clădiri cu laboratoare și ateliere pentru formarea profesională a elevilor și studenților înscriși în învățământul dual din județele Suceava, Botoșani și Neamț, în domeniile mecanic, electric, electronică, automatizări și electromecanică.

Pe lângă un service auto dotat cu ultimele tehnologii, noul campus va pune la dispoziția elevilor și studenților amfiteatre, săli de seminar și peste 65 ateliere și laboratoare de specialitate cu echipamente și tehnică de calcul.

Proiectul va asigura peste 10 mii burse lunare, cu valori între 600 și 1.400 lei, acordate pe durata a 10 luni dintr-un an universitar.

 

 

CITESTE SI

AUDIO / Prorectorul USV Mihai Dimian atrage atenția asupra slabei digitalizări a economiei românești

 

DĂ-NE FOLLOW PE INSTA!

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *