full screen background image

Aeroportul Suceava : carantină pentru sucevenii care vin din regiunile italiene afectate de coronavirus

Autorităţile italiene nu au raportat cazuri de cetăţeni români simptomatici cu coronavirus, precizează Ministerul Sănătăţii, care afirmă că România ar putea fi mai expusă la apariţia de cazuri de infecţie pe teritoriul naţional din cauza dinamicii călătoriilor cetăţenilor români pe rutele terestre şi aeriene dintre Italia şi China.

Autorităţile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localităţile afectate din regiunea Veneto şi din provincia Lodi/Lombardia sau care au călătorit în aceste localităţi în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în ţară în condiţii de carantină timp de 14 zile.

 

Noile măsuri au fost transmise de Ministerul Sănătăţii către unităţile sanitare şi medicii de familie, prin direcţiile de sănătate publică.

 

Conform Ministerului Sănătății, au fost suplimentate măsurile de control şi prevenire a infecţiei cu coronavirus la punctele de frontieră terestre, maritime, fluviale şi aeriene.

 

În această categorie a fost inclus și aeroportul Suceava, care operează 3 curse pe Italia.

 

Totodată, Ministerul Sănătăţii va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei, cu specialişti din cadrul direcţiilor de sănătate publică, inclusiv prin detaşare din alte judeţe şi unităţi sanitare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *