full screen background image

Akita American a câștigat Bucovina Dog Show de la Suceava

Shopping City Suceava a găzduit cel mai mare eveniment din zona de nord-est a României, din această perioadă a anului, Bucovina Dog Show 2019.

Concursul organizat de Asociatia Chinologica a judetului Suceava s-a desfăşurat în parcarea centrului comercial, unde a reunit sute de câini de rasă din ţară şi de peste hotare.

 

Evenimentul a cuprins expoziţia chinologică naţională cu atribuirea titlului naţional CAC (Certificat de Aptitudini pentru Campionat), iar în după-amiaza aceleiaşi zile a avut loc expoziţia chinologică internaţională cu atribuirea titlului internaţional CACIB (Certificat de Aptitudini pentru Campionat Internaţional de Frumuseţe).

 

Ediția a reunit, în premieră pentru expozițiile de la Suceava, câini din 73 de rase omologate definitiv de Federaţia Chinologică Internaţională (FCI) şi o rasă nerecunoscută de Federaţia Chinologică Internaţională (American Toy Fox Terrier).

 

Printre rasele prezente la Suceava s-au numărat și unele mai rare : Ciobănesc alb elveţian, Bichon frise, Terrier Negru Rusesc, Boston Terrier, Ciobănesc francez Briard, Ciobănesc Belgian Groenendael, Bulldog englez, Bullmastiff, Cavaler King Charles Spaniel, Chin japonez, Coban kopegi, American Toy Fox Terrier, English Springer Spaniel, Spitz japonez, Pomeranian, Pinscher pitic, Shih tzu, Ogar rusesc Barzoi, Ogar englez Whippet, Spaniel tibetan, Welsh Corgi Pembroke, Samoyede, Mastiff de Tibet, Epagneul Breton, Chihuahua, Lup cehoslovac.

 

In cadrul expoziției de la Suceava au fost prezente și exemplare canine deosebite din străinătate: Ucraina, Ungaria, Polonia, Republica Moldova, Olanda şi SUA.

 

 

Titlul de Supreme Best in Show a fost câștigat de Akita American din Timișoara, care a participat însoțit de handler și  a mai câștigat și  titlul de Junior Best in Show în cadrul celor două expoziții chinologice, națională și internațională și titlul de Best in Show în competiția națională.

 

Competiţia a fost jurizată de cinci arbitri chinologi internaţionali din Germania, Republica Moldova, Cluj-Napoca, Satu Mare şi Suceava, precum şi un arbitru chinolog naţional din Deva: Ludmila Lavrova, Călin Simu, Călin Mărgineanu, Vasile Carol Papp, Horațiu Mihai Sina și preşedintele Asociaţiei Chinologice a judeţului Suceava, Cristian Moroşanu.

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza