full screen background image

Ambasadoarea Franței a inaugurat Alianța Franceză din Suceava

Ambasadoarea Franței în România, LAURENCE AUER, a participat la inaugurarea oficială a Alianței Franceze din Suceava, cu sediul la Casa Prieteniei.

 

Ulterior, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Universitatea Ștefan cel Mare, diplomatul francez a oferit prof.univ.dr. SANDA MARIA ARDELEANU Legiunea de Onoare în grad de Cavaler, cea mai înaltă distincție a statului francez.

LAURENCE AUER a precizat că Alianța Franceză este rezultatul implicării întregii comunități francofone și francofile din Suceava, apreciind la superlativ  „angajamentul SANDEI MARIA ARDELEANU în serviciul francofoniei”.

SANDA MARIA ARDELEANU a declarat că Alianța Franceză de la Suceava este o instituție care s-a născut pentru comunitate, având la bază cultura și spiritualitatea comunității francofone.

În cadrul vizitei la Suceava, ambasadorul Franței s-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean GHEORGHE FLUTUR și cu primarul ION LUNGU, care i-au prezentat diverse proiecte de parteneriat și oportunități de investiții.

Județul Suceava are încheiate parteneriate de colaborare cu Departamentul Mayenne, iar municipiul Suceava este înfrățit cu orașul francez Laval.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *