full screen background image

Amenzi de 22.000 lei aplicate de DSP Suceava, luna trecută

În ianuarie, inspectorii Direcției de Sănătate Publică Suceava au efectuat 274 controale, pentru neconformităţile constatate  fiind aplicate  5 amenzi în valoare totală de 22.000 lei, iar la  o unitate de cazare a fost suspendată activitatea.

Controalele efectuate în obiectivele din categoria nonaliment au cuprins 2 controale la categoria apă, 5 în unități de turism fiind aplicată o amendă de 5.000 lei, 9 controale în unităţi din categoria mediu cu amendă de 6000 lei; 17 controale  în obiective din categoria cosmetice, 116 controale  la utilizatorii profesionali de produse biocide ( unităţi sanitare, unităţi de turism, cabinete de înfrumuseţare, unităţi de alimentaţie publică); un control în unităţi de învăţământ; 56 controale în unităţi sanitare fără paturi din care 20 în unităţi de medicină primară; 9 în unităţi de asistenţă medicală ambulatorie; 19 în unităţi de asistenţă de medicină dentară; 3 în unitati de imagistică medicală; un control în unităţi de turism balnear; un control în unităţi medico-sociale;  un cabinet de tehnică dentară și 2 cabinete de optică medicală, au fost efectuate și 4 recontroale, fiind aplicate 2 sancțiuni: un avertisment și o amendă în valoare de 5.000 lei; au fost verificate 4 spitale, au fost efectuate 62 controale vizând activitatea de colectare, depozitare şi de neutralizare a deşeurilor periculoase în unităţi sanitare,au verificate 5 unități din categoria cabinete de înfrumusețare , fiind aplicate 2 amenzi în valoare totală de 6.000 lei.

 

O parte dintre unităţile  din categoria nonaliment controlate au prezentat o serie de  neconformităţi : neasigurarea supravegherii sănătății lucrătorilor prin efectuarea examenelor medicale, desfășurarea activității fără certificatul de instruire profesională privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă, nerespectarea regulilor de igienă în unități de folosință publică, nerespectarea protocolului complet de sterilizare în funcție de metoda aplicată, a instrumentarului din domeniul sanitar și de înfrumusețare și lipsa produselor biocide.

 

Suspendarea de activitate la o unitate de turism a fost aplicată în urma constatărilor neconformităților la controalele efectuate la sfârșitul anului 2019.

 

În obiectivele din categoria aliment,  inspectorii DSP au efectuat 153 controale.

 

Pentru deficienţele constatate în unităţile alimentare controlate au fost aplicate 4  amenzi în valoare totală de 5.600 lei.

 

Controalele efectuate în obiectivele din categoria aliment au cuprins 103 controale la retaileri; 45 controale în unităţi din sectorul servicii alimentare și 5 controale la producătorii primari de produse alimentare care vând direct consumatorului final.

 

O parte dintre unităţile din categoria aliment controlate au prezentat o serie de  neconformităţi: neasigurarea înregistrării temperaturii în spaţiile frigorifice și neefectuarea de către personalul angajat a cursurilor de însuşire a noţiunilor fundamentale de igienă.

 

În decursul lunii ianuarie au fost rezolvate, cu respectarea prevederilor legale în vigoare, un număr de 28 de sesizări.

 

Activitatea de inspecţie desfăşurată de către personalul S.C.S.P. a fost completată cu efectuarea a 30 de  acţiuni de îndrumare şi consultanţă şi o acţiune comună cu alte autorităţi.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza