full screen background image

Aplicația Clever nu este acceptată de Primăria Suceava

Consiliul Local Suceava interzice în continuare aplicația Clever pentru șoferii de taxi, considerând-o un mod nelegal de practicare a activității de transport persoane.

Firma Clever Tech București a înaintat Primăriei o plângere în care menționează că legislativul local a interzis aplicația “fără nicio motivare”, în condițiile în care este tot mai solicitată pe piață.

 

Potrivit firmei, numărul curselor a crescut de la 48 în martie 2017 la 2.987 în decembrie 2018.

 

În replică, Primăria susține că aplicația Clever realizează un serviciu de dispecerare taxi ce nu respectă reglementările legale și că – dacă Clever Tech dorește să presteze legal activitatea de dispecerat taxi în municipiul Suceava – are posibilitatea de a se autoriza.

 

Conform hotărârii Consiliului Local, taximetristii sunt obligați sa utilizeze, pe întreaga durată a prestării serviciului, aplicații informatice mobile puse la dispoziție de dispeceratele taxi autorizate din municipiul Suceava, pe baza contractelor de dispecerizare.

 

Folosirea dispeceratelor neautorizate de Primărie pentru transportul de persoane, inclusiv a aplicației Clever, atrage amenzi între 1.000 și 2.500 lei.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *