full screen background image

“Artă și Artefacte” la Muzeul Bucovinei

Muzeul Bucovinei organizează, în perioada 25 iunie – 13 iulie, ediția a III-a a proiectului  Artă și Artefacte,  care vizează diversificarea paletei cultural-educative și deschiderea „lecțiilor de istorie” pentru publicul tânăr.

Anul acesta , atelierul de arheologie experimentală  Artă şi Artefacte  va fi organizat pe două module : Cultura Cucuteni pentru săptămâna 25 – 29 iunie și Cultura Greacă pentru săptămânile 2 – 6 iulie și 9 – 13 iulie, cu program la alegere, dimineață sau după-amiază.

 

La atelierul de arheologie experimentală pot participa copii cu vârste între 10 şi 14 ani pasionați de istorie și cu înclinaţii artistice.

 

Înscrierile se realizează în perioada 29 mai – 22 iunie la sediul Muzeului de Istorie, în limita locurilor existente. Participarea este gratuită.

 

Copiii care vor participa la atelierul de arheologie experimentală vor putea dobândi cunoștințe despre tainele arheologiei, descoperiri arheologice celebre, Cultura Cucuteni și Cultura Greacă ( noțiuni generale, artă și artefacte, legende și mituri ).

 

Pe parcursul atelierului copiii vor fi implicați în activități practice – desen, modelaj și pictură și activități interactive – jocuri de descoperire, trasee culturale, jocuri de cunoaștere.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *