full screen background image

Asistență medicală generală, nou program de licență în oferta educațională a USV

Începând cu sesiunea de admitere septembrie, oferta educațională a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava va include, în premieră, programul de studiu Asistență medicală generală, forma de învățământ cu frecvență, pe durata a 4 ani, care a fost autorizat provizoriu de ARACIS.

Completarea ofertei educaționale a USV cu încă un program de licență în domeniul Sănătate, alături de Nutriție și dietetică și Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, conturează și mai clar premisele pentru înființarea unei facultăți de medicină.

 

Pentru acest program, USV va scoate la concurs un total de 60 de locuri, din care 15 bugetate (fără taxă).

 

Pentru cele 45 de locuri nefinanțate, taxa aferentă unui an de studii va fi de 4.000 lei.

 

Admiterea programul de studiu Asistență medicală generală va consta în două probe, după cum urmează: Proba I – test grilă și Proba II – media examenului de bacalaureat.

 

Pentru Proba I, se va susține un test grilă la disciplina Biologie (Anatomie și Fiziologie).

 

Media de admitere se va calcula după formula: nota la testul grilă x 0,40 + media examenului de bacalaureat x 0,60 = medie admitere

 

Înscrierile se vor desfășura în perioada 9 – 13 septembrie, iar proba scrisă va fi susținută în data de 16 septembrie, urmând ca rezultatele să fie afișate în ziua următoare, pe 17 septembrie.

 

Candidații declarați admiși se vor putea înmatricula între 17 și 20 septembrie.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *