full screen background image

Atelier medieval la Cetatea de Scaun Suceava

În ultima săptămână de vacanță, Muzeul Bucovinei propune copiilor o nouă modalitate de petrecere a timpului liber.

La Cetatea de Scaun a Sucevei, în Casa Custodelui şi la Foișorul cetăţii se va organiza, în perioada 4 – 8 septembrie, atelierul „Cetăți, domni și domnițe – perioada medievală în miniatură”.

 

Între orele 10 – 13 copiii participanți vor îmbina activitățile practice ( de colorat, decupat, lipit, modelat ) cu partea teoretică, coordonată de specialiştii de la Cetatea de Scaun, în care se va povesti despre arhitectura unei cetăți medievale, în general, dar și despre arhitectura Cetății de Scaun a Sucevei, despre modalitățile de apărare sau de asediere a unei cetăți dar și despre evoluția podoabelor dea lungul timpului.

 

Activitățile practice se vor finaliza cu realizarea din hârtie/carton, a unei machete de cetate medievală.

 

O noutate a atelierului din sesiunea de toamnă constă în faptul că, după prezentările despre bijuterii şi evoluţia lor în timp, copii vor realiza și diverse bijuterii (mărgele, pandantive, brăţări) din pastă modelatoare.

 

Înscrierile, în limita locurilor disponibile, se pot face la Muzeul Bucovinei sau la Casa Custodelui de la Cetatea de Scaun a Sucevei, prin completarea unei fişe de înscriere.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *