full screen background image

AUDIO / 66 milioane euro pentru proiecte transfrontaliere România – Ucraina

La Teatrul Matei Vișniec Suceava a avut loc astăzi conferința finală a Programului Operațional Comun România – Ucraina 2014 – 2020.

Evenimentul a fost organizat de Secretariatul Tehnic din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră împreună cu Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Dezvoltării.

Structurile de management ale programului din România și din Ucraina, reprezentanți ai misiunilor diplomatice, ai Comisiei Europene și beneficiari de finanțare au evidențiat beneficiile concrete pe care finanțarea europeană le aduce comunităților din zona de frontieră, încurajând astfel accesul la fondurile europene disponibile prin programul de cooperare România – Ucraina 2021 – 2027.

Directorul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava CEZAR GROZAVU a scos în evidență beneficiile celor 66 proiecte cu un buget total de 66 milioane euro.

Subsecretarul de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării DRAGOȘ DRĂGHESCU a menționat că fondurile europene au contribuit la reabilitarea infrastructurii de transport, modernizarea și dotarea unităților medicale și de învățământ, restaurarea obiectivelor turistice, pregătirea autorităților și a populației pentru situații de urgență.

Mâine va fi organizată o deplasare în teren, ce va cuprinde vizite la câteva proiecte finanțate prin programul Programului Operațional Comun România – Ucraina, pe traseul Suceava – Bălcăuți – Siret – Botoșani – Suceava.

 

 

CITEȘTE ȘI

Proiect-pilot BRCT Suceava pentru refugiații din Ucraina

 

DĂ-NE FOLLOW PE INSTA ȘI FACEBOOK!

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *