full screen background image

AUDIO / Inaugurare festivă a Centrului Muzeal Palatul Dornelor, cu acordare de distincții

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a inaugurat astăzi Centrul Muzeal Palatul Dornelor – fost Cazinou al Băilor – după ample lucrări de refacere și modernizare.

După slujba religioasă oficiată de arhiepiscopul CALINIC și episcopul vicar DAMASCHIN, organizatorii au acordat 27 ordine unor persoane care au sprijinit edificarea Centrului și care “au contribuit la lucrarea Bisericii în societate”.

Episcopul vicar DAMASCHIN:

Unul dintre cei care au primit distincții – președintele Consiliului Județean Suceava, GHEORGHE FLUTUR – a salutat readucerea fostului cazinou din Vatra Dornei la strălucirea de altădată.

Preotul profesor doctor docent MIHAI VALICĂ a dat citire mesajului intitulat Între a scrie și a face istorie în Țara de Sus a Moldovei.

El s-a referit la “strategia de supraviețuire prin artă, arhirtectură și cultură” a moldovenilor, în perioada de stăpânire a Imperiului Austro – Ungar.

Referindu-se la fostul cazinou din Vatra Dornei, VALICĂ a rememorat succint istoria acestuia, dar a remarcat și efortul depus pentru refacerea edificiului.

Noul Centru Muzeal Palatul Dornelor este continuatorul Cazinoului Băilor, care avea o vechime de 124 ani.

Lucrările de reabilitare, în valoare de peste 8 milioane euro, au fost executate de firmele Iasicon Iași și Polarh Design București.

Centrul Muzeal Palatul Dornelor poate fi vizitat, până pe 5 decembrie, zilnic între orele 12 – 16.

 

 

CITEȘTE ȘI

Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei a recepționat lucrările la Cazinoul Băilor din Vatra Dornei

 

DĂ0NE FOLLOW PE INSTA ȘI FACEBOOK!

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *