full screen background image

AUDIO / Numeroase manifestări cultural – religioase de Zilele municipiului Suceava

În perioada 23 – 25 iunie se vor desfășura manifestările prilejuite de Zilele municipiului Suceava.

Duminică 23 iunie vor concerta, pe scena amplasată pe esplanada Casei de Cultură,  grupuri de la școlile locale și ANDRA GOGAN, iar a doua zi – artiști de muzică populară și IRINA RIMES.

Marți 25 iunie sunt programate spectacole cu artiști de muzică populară, LORA și 3 SUD EST.

Primarul ION LUNGU a lansat o invitație pentru participarea la Zilele municipiului Suceava.

Mii de credincioși din întreaga țară sunt așteptați la Suceava pentru a participa la prăznuirea Sf. Ioan cel Nou.

Moaștele vor fi scoase spre închinare în curtea mănăstirii, iar mâine de la ora 18 va avea loc procesiunea pe străzile centrale din municipiu.

Traseul va fi pe străzile Ion Vodă Viteazul – Ana Ipătescu – Petru Rareș – Curtea Domnească – Vasile Alecsandri – Mihai Eminescu – Mărăști – bulevardul George Enescu – strada Universității – bulevardul 1 Mai, după care străzile Mihai Viteazul – Trandafirilor – Ștefan cel Mare și Mitropoliei.

Duminică va avea loc liturghia arhierească, urmată de un concert de muzică bizantină, iar luni slujba religioasă va fi săvârșită de mai mulți ierarhi, membri ai Sinodului Bisericii Ortodoxe, printre care și arhiepiscopul Tomisului TEODOSIE.

Pe întreaga durată a evenimentelor, ordinea publică va fi asigurată de polițiști, jandarmi și polițiști locali.

Aceștia recomandă participanților să respecte regulile stabilite de organizatori și de forțele de ordine, să acorde o atenție sporită la modul de asigurare a bunurilor de valoare și să evite implicarea în conflicte de orice natură.

Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina, în parteneriat cu Primăria municipiului reședință, organizează Târgul de Sânziene. Târg al meșterilor populari,  până luni – 24 iunie, pe esplanada Casei de Cultură.

La manifestare vor fi prezenți peste 30 meșteri populari reprezentând meșteșuguri populare specifice neamului românesc.

Astăzi de la ora 13 se vor derula ateliere de lucru pentru copii și părinți, pe meșteșuguri de țesut și cusut, încondeiere ouă, confecționare păpuși, podoabe din mărgele, figurine și împletituri, iar de la ora 18 Teatrul de păpuși al Centrului Cultural Bucovina va prezenta piesa Punguța cu doi bani.

Mâine de la ora 10 vor fi programate alte ateliere de lucru, iar de la ora 18 teatrul de păpuși Ivan Turbincă.

Duminică la ora 12 va începe spectacolul folcloric La târgul de sânziene, iar luni va fi marcată Ziua Universală a iei prin prezentare de costume populare din recuzita meșterilor populari și  împletituri de coronițe din flori de sânziene.

 

 

CITEȘTE ȘI

AUDIO / Loredana, Elena Gheorghe și Lăutarii vor concerta la Suceava, de Ziua Europei

DĂ-NE FOLLOW PE INSTA ȘI FACEBOOK!

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *