full screen background image

Operație chirurgicală dificilă la Secția ortopedie Suceava, la un pacient de 240 de kilograme

Echipa operatorie a secției ortopedie a Spitalului Județean Suceava a efectuat o intervenție chirurgicală ce a necesitat și utilizarea, în premieră, a unui aparat pentru auto-transfuzie.

Pacientul – un bărbat în vârstă de 41 ani și cu greutatea de 240 kilograme – a fost victima unui accident rutier, investigațiile identificând o fractură la șoldul stâng.

Intervenția chirurgicală a necesitat pat și masă operatorie speciale, fiind folosite cele mai mari instrumente din dotare.

Investigațiile imagistice s-au efectuat cu dificultate din cauza circumferinței abdominale a pacientului, care nu permitea trecerea prin scanerul computerului tomograf.

Riscul de sângerare masivă la un astfel de pacient fiind ridicat, echipa ATI a folosit, în premieră, un dispozitiv pentru a recupera o parte din sângele pierdut intraoperator.

În timpul intervenției, pacientul a pierdut aproximativ 3 litri de sânge, din care s-a reusit recuperarea, procesarea și transfuzarea a aproximativ 1 litru concentrat eritrocitar.

După o intervenție care a durat 6 ore, starea pacientului este favorabilă, fiind necesară supravegherea lui în continuare, întrucât există riscul de a dezvolta complicații.

Echipa operatorie a fost formată din medicii ortopezi MARIUS GRĂMADĂ, CIPRIAN PUHA și RAREȘ VOINEA, medicii anesteziști ADRIAN VASILCOVICI și DORIN STĂNESCU și asistenții medicali DANA PANCIUC și ANCA JURESCHI.

 

 

 

CITEȘTE ȘI

AUDIO / Nou val de internări cu coronavirus în Spitalul Județean Suceava

 

DĂ-NE FOLLOW PE INSTA ȘI FACEBOOK!

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *