full screen background image

Autoritățile sucevene asigură populația că sunt pregătite să facă față cazurilor de coronavirus

 

La solicitarea prefectului județului Suceava ALEXANDRU MOLDOVAN s-a efectuat, la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, o evaluare a măsurilor speciale întreprinse până în prezent pentru limitarea și prevenirea posibilelor îmbolnăviri cu coronavirus.

El a precizat că de la începutul lunii februarie instituțiile publice cu atribuții au lucrat în mod integrat, sub coordonarea Prefecturii, pentru a adapta și a crește capacitatea de răspuns în cazul unor eventuale îmbolnăviri.

 

”În acest moment nu avem niciun pacient diagnosticat pozitiv cu coronavirus, la nivelul județului Suceava sau pe teritoriul României.

Pe parcursul zilei de luni au fost efectuate 46 de teste la nivel național, toate cu rezultat negativ.

Mai mult, din informațiile comunicate de autoritățile italiene nu a fost semnalat niciun caz de cetățean român din Italia suspect de coronavirus” a precizat MOLDOVAN.

 

Sub coordonarea Direcției de Sănătate Publică Suceava au fost identificate locuri destinate carantinării persoanelor care se întorc din zonele în care evoluează noul coronavirus.

 

La nivelul DSP Suceava au fost asigurate echipamentele de protecție pentru personalul medico sanitar ce activează în incinta aeroportului internațional Ștefan cel Mare.

 

Toți pasagerii care se reîntorc din Italia completează formulare specifice, sub coordonarea poliției de frontieră.

 

Prefectura Suceava asigură populația că instituțiile publice cu atribuții în gestionarea acestei situații activează conform metodologiei, existând la nivelul județului o capacitate de reacție și adaptare rapidă, măsurile dispuse dovedindu-se eficiente.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *