full screen background image

Aviatorul erou Vasile Niculescu a fost omagiat la Rădăuți

Marţi 24 aprilie au avut loc activități de comemorare a aviatorului Vasile Niculescu, în municipiul Rădăuți, acestea fiind derulate în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri. 

Evenimentul la care au participat oficialități locale și județene a fost organizat de Primăria Rădăuți, Consiliul Județean Bacău, ARPIA Bacău, Cultul Eroilor Rădăuți, ANCMRR Rădăuți, cu participarea instituțiilor de învățământ din județ și municipiu.

 

Din partea familiei aviatorului a participat nepoata Mallet Astrid, stabilită în Franța.

 

La ceremonialul militar au fost prezente trupe din cadrul Ministerului Apărării Naționale din județele Suceava și Botoșani si elevi ai Colegiului Militar Național Ștefan cel Mare din Câmpulung Moldovenesc.

Începând cu ora 11.00, în incinta sălii de conferințe a hotelului Gerald’s s-au susținut alocuțiuni, s-au prezentat activitățile din program și s-au înmânat diplomele de merit pentru promovarea identității, culturii naționale și tradițiilor locale.

 

De la ora 12.00, la mormântul aviatorului Vasile Niculescu a fost oficiată slujba de pomenire de către un sobor de preoți de la Mănăstirea Bogdana, s-au susținut alocuțiuni și s-au depus flori și coroane din partea reprezentanților formațiunilor politice, autorităților locale și județene, autorităților de ordine publică, precum și din partea unităților locale de învățământ .

 

În semn de recunoștință și omagiu față de eroul aviator Vasile Niculescu, escadrila 951 de la Baza aeriană 95, din subordinea Statului Major al Forțelor Aeriene și Fly Club Bucovina Suceava au survolat cimitirul.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *