full screen background image

Biblioteca Județeană Iași – mai mult decât o bibliotecă

În anul 2015 bibliotecile au căpătat și alt rol decât acela de a împrumuta cărți. De exemplu, angajații Bibliotecii Județeane Iași sunt foarte ancorați în realitate și se pliază pe necesitățile actuale ale oamenilor.

 

Din acest motiv a fost inițiat cursul de inițiere în utilizarea calculatorului pentru seniori. Cursurile se desfășoară la Centrul Internet din cadrul Bibliotecii, în perioada 20 octombrie – 26 noiembrie 2015, în fiecare marți și joi, între orele 13.00 și 15.00 și sunt gratuite.

 

Pe lângă faptul că învață să utilizeze o adresă de e-mail, persoanele de vârsta a III-a sunt puse în temă cu tot ce înseamnă rețele de socializare, astfel putând ține legătura cu cei dragi aflați în străinătate.

 

Nici cei mici nu sunt neglijați, aceștia fiind implicați în proiectul Biblio – Scoala pentru pietoni. Împreună cu agenții rutieri, biblioteca dorește conturarea unei conduite social-educaționale privind importanța atitudinii preventive în trafic în calitate de pieton și nu numai. La finalul fiecărei dezbateri, elevii participanți vor intra în posesia Biblio-Permisului de Pieton.

 

invitat 29oct

 

Proiectele din cadrul bibliotecii sunt mult mai numeroase iar Mihaela Morariu, director programe culturale în cadrul Bibliotecii Județene Iași, ne-a povestit despre ele:

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *