full screen background image

Bilanțul pe 2017 al polițiștilor de frontieră suceveni

În ziua de 17 ianuarie, la sediul S.T.P.F. Suceava a avut loc evaluarea activităţilor desfăşurate de către poliţiştii de frontieră suceveni în anul 2017, activitate la care au participat prefectul  doamna  Mirela Adomnicăi, șeful  I.T.P.F. Sighetu Marmației –  chestor de poliţie Liviu Bute, precum şi reprezentaţi ai structurilor din judeţ cu care poliţiştii de frontieră cooperează.

 

 

Acţiunile structurilor Poliţiei de Frontieră Suceava sunt coordonate de  I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei şi au ca scop îndeplinirea  atribuţiilor specifice privind supravegherea şi controlul trecerii frontierei de stat, în scopul  prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, combaterii contrabandei și traficului cu țigări, criminalităţii transfrontaliere şi a oricăror alte încălcări a regimului juridic al frontierei de stat, asigurării ordinii şi liniştii publice în zona de  competenţă.

 

 

Situația operativă la frontiera de stat romano-ucraineană din zona de responsabilitate a structurilor poliţiei de frontieră din judeţul Suceava, în  anul 2017, a fost complexă, fiind caracterizată prin activităţi de contrabandă și trafic cu țigări, treceri frauduloase a frontierei de stat, trafic internațional cu autovehicule furate etc.

 

 

În anul 2017, în punctele de trecere a frontierei din judeţul Suceava s-au înregistrat aproximativ 2.131.000 treceri persoane (P.T.F. Siret 2.110.200 persoane și P.T.F. Vicșani –20.800 persoane) şi aproximativ 755.000 mijloace de transport.

 

 

Polițiștii de frontieră din cadrul structurilor de pe raza județului Suceava au instrumentat 361 dosare penale sub aspectul săvârşirii a 504 infracţiuni de către 202  persoane.

 

 

Au fost constatate 97 contravenţii, fiind aplicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 61.150 lei.

 

 

Valoarea totală a bunurilor confiscate în anul 2017 este de aproximativ 12.251.150 lei.

 

 

Pe linia migraţiei ilegale, în zona de competenţă a structurilor poliţiei de frontieră din județul Suceava, au fost întocmite 3 dosare penale cu 8 infracţiuni, în care au fost implicaţi 8 migranţi. Aceștia sunt originari din țări precum: Siria (3), Turcia (2),  Uzbekistan,  Turkistan și Republica  Kârgâzstan.

 

 

Pe linia traficului internaţional cu autoturisme furate au fost  descoperite 17 autovehicule și motociclete furate din străinătate în valoare de 1.179.950 lei. Pe această linie de muncă au fost întocmite 14 dosare penale, în care sunt cercetate  19 persoane pentru săvârșirea a 19 infracțiuni.

 

 

Contrabanda cu produse din tutun reprezintă principala activitate infracţională prezentă la frontiera de nord a României.

 

 

Pe linia combaterii contrabandei, a fraudelor vamale şi a evaziunii fiscale, poliţiştii de frontieră au înregistrat 154 dosare penale, sub aspectul săvârşirii a 203 infracţiuni de către 108 persoane.

 

 

Au fost descoperite şi ridicate în vederea confiscării 891.870 pachete de țigări, a căror valoare pe piaţa neagră de desfacere se ridică la suma de peste 9.344.100 lei.

 

 

Dintre metodele inedite folosite pentru a introduce ilegal în ţară ţigările, de către persoanele implicate în astfel de activități infracționale, amintim: în cutii de prăjituri, în saci cu făină, în bidoane cu detergent lichid, în jucării, ascunse pe corp.

 

 

În autoturisme au fost descoperite țigări de proveniență ucraineană în: scaune, sub banchete, în portiere, în bord, în praguri, în rezervor, în roata de rezervă,  în podeaua maşinilor, în bara de protecție, în faruri, în rezervor, boxa audio, în caroseria microbuzelor precum și în diverse spații special amenajate pentru transportul țigărilor în interiorul autoturismelor.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *