full screen background image

Bucovina promovată în capitala Austriei

O delegație a județului Suceava condusă de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, va fi prezentă la Viena în zilele de 15-16 iunie pentru a participa la manifestarea intitulată ”Bucovina salută Viena!” inclusă în programul național ”România salută Viena!” derulat cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Evenimentele la care participă Consiliul Județean Suceava sunt realizate printr-un parteneriat cu Asociația Mihai Eminescu din Viena, Institutul Cultural Român Viena și Ambasada României.

 

Vineri, 15 iunie, va avea loc primirea oficială a delegației sucevene la Primăria din Viena.

 

Tot vineri va fi omagiat poetul Mihai Eminescu, delegația din Bucovina urmând să depună o coroană de flori la bustul marelui poet din Piața Bisericii Ortodoxe Române din Viena.

 

Ziua se va încheia cu un concert al maestrului Eugen Doga.

 

Sâmbătă, 16 iunie, în Piața Michaelerplatz din Viena, poarta principală de acces spre Palatul Hofburg, va avea loc Târgul de turism și produse tradiționale unde județul Suceava își va prezenta oferta turistică, istoria meleagurilor, tradițiile, meșteșugurile și gastronomia.

 

În program sunt cuprinse demonstrații practice ale meșterilor populari, în olărit, prelucrarea lemnului, încondeierea ouălor, pictură pe sticlă, textile iar pe gastronomie vor fi degustări și demonstrații practice însemnând realizarea de produse din rețete tradiționale și actuale.

 

De la târg nu vor lipsi  programele artistice susținute de orchestra și dansatorii Ansamblului Artistic ”Ciprian Porumbescu”.

 

În cadrul târgului va fi și o interesantă prezentare de costume din vetrele folclorice ale județului și ale Bucovinei.

 

Scopul acestei acțiuni este promovarea județului Suceava din punct de vedere turistic, cultural și gastronomic.

 

Promovarea județului se va axa pe patru componente majore și anume punerea în valoare a potențialului turistic, promovarea culturii bucovinene, a tradițiilor și obiceiurilor zonei și a istoriei acestor meleaguri.

 

Toate aceste teme vor putea fi făcute cunoscute participanților la eveniment prin materiale de informare și promovare, a prezentărilor de specialitate, prin intermediul expozițiilor de produse meșteșugărești și prin spectacolele artistice oferite de membri Ansamblului Artistic ”Ciprian Porumbescu”.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *