full screen background image

Buget mai mare pentru Consiliul Județean Suceava în 2022

Bugetul Consiliului Județean Suceava pe acest an este de 773 milioane lei, cu 20 % mai mare decât cel de anul trecut.

 

54 % din buget va fi alocat pentru secțiunea de dezvoltare.

Modernizarea infrastructurii rutiere a județului va beneficia de 392 milioane lei, pentru axa strategică Suceava – Iași, pentru proiectele PNDL și pentru reparații curente și lucrări de întreținere pe timp de iarnă.

Președintele GHEORGHE FLUTUR a precizat că în acest an vor fi  finalizate tronsoanele Izvorul Alb – Rarău, Mănăstirea Humorului – Pleșa, Mălini – Slatina, Vulturești – Hârtop,  Siret – Frătăuții Noi, Rădăuți – Bilca și Grădinița – Coșna.

De asemenea, vor începe lucrări la tronsoanele Stulpicani – Câmpulung Moldovenesc, Humoreni – Bălăceana, Panaci – Bilbor și Mălini – Borca.

În ceea ce privește investițiile propuse la Spitalul Județean, va fi construit un pavilion nou la secția de oncologie, vor fi reabilitate instalația de apă și circuitul de fluide și va fi modernizată secția de psihiatrie.

Tot în acest an, la aeroport va fi finalizat terminalul 2 pentru pasageri, va fi realizată documentația pentru un terminal de transport cargo, va fi extinsă parcarea și vor fi achiziționate noi echipamente de securitate.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *