full screen background image

Campanie de promovare USV în mediul rural

Universitatea Ștefan cel Mare Suceava va începe o nouă campanie de promovare a concursului de admitere 2018, axată pe județul Suceava.

În acest an, USV scoate la concurs, pentru toate formele de învățământ, circa 5.000 de locuri, dintre care peste 2.200 bugetate.

 

În cadrul acestei campanii, o atenție deosebită va fi acordată liceelor din mediul rural, absolvenții acestora beneficiind de 38 de locuri bugetate.

 

Acțiuni de prezentare a programelor de studiu din cadrul celor 10 facultăți ale USV și de motivare a elevilor din județele Suceava, Neamț și Botoșani s-au desfășurat și în lunile martie-aprilie.

 

Totodată, USV a avut și are disponibilitatea de a primi, pentru un tur de campus, grupurile de elevi direct interesate să afle cum se desfășoară viața într-un campus universitar.

 

Ciclul studiilor universitare de licenţă include 42 de programe, având forma de învăţământ de zi, cu 1.170 de locuri finanţate de la buget şi 1.170 locuri cu taxă.

 

Dintre locurile finanţate, 10 sunt alocate candidaţilor de etnie rromă, iar 38 absolvenților de licee din mediul rural.

 

Oferta programelor de licență mai include 250 de locuri bugetate pentru etnicii români de pretutindeni, dintre care 240 sunt cu bursă.

 

Forma de învăţământ la distanţă ( ID ) beneficiază de 530 de locuri, repartizate pe 9 programe de studiu.

 

Pentru studiile universitare de masterat, structurate pe 36 de programe, USV oferă 595 de locuri fără taxă, dintre care 10 sunt alocate candidaţilor de etnie rromă și 130 etnicilor români de pretutindeni.

 

Alte 940 de locuri sunt disponibile pentru forma de învăţământ cu taxă.

 

Sesiunea de admitere 2018 se desfăşoară în perioada 9 – 19 iulie, fără sâmbătă și duminică, urmând ca pentru locurile rămase neocupate să se organizeze o nouă sesiune în perioada 10 – 13 septembrie, fără sâmbătă și duminică.

 

Pentru a confirma locul ocupat, candidatul declarat admis are obligaţia de a se înmatricula cel târziu până la data de 26 iulie, pentru sesiunea de vară, respectiv 19 septembrie, pentru sesiunea de toamnă.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *