full screen background image

Cancerul poate fi prevenit!

Lupta împotriva cancerului de col uterin continuă anul acesta și la Iași

 

JustAD și Clinica Elginmed organizează cea de-a doua ediție a Conferinței Naționale de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, care va avea loc pe 22 octombrie 2015 în București și va fi transmisă live – anul acesta – în Sibiu și în Iași.

prevenire_cancer

În România, sunt diagnosticate zilnic nouă femei, iar la fiecare patru ore, o femeie moare din cauza cancerului de col uterin. Este o statistică mai mult decât îngrijorătoare, datorată în principal faptului că simptomele cancerului de col uterin nu sunt întotdeauna evidente și, de cele mai multe ori, acesta ajunge să fie diagnosticat într-un stadiu mult prea avansat. De aceea, este foarte importantă testarea periodică, în vederea depistării la timp a celulelor precanceroase.

 

Proiectul Alege viața urmărește informarea la un nivel ridicat cu privire la ușurința prevenției în ceea ce privește virusul HPV și cancerul de col uterin în rândul femeilor cu vârsta cuprinsă între 20 și 45 de ani din România. Proiectul a fost lansat anul trecut, tot în luna octombrie, pe care am numit-o luna conștientizării și prevenirii cancerului de col uterin. Anul trecut am numărat 400 de participante la conferință iar, la final de campanie 1000 de vouchere prin care femeile au beneficiat de consultație gratuită și o reducere considerabilă la screening, au ajuns la femeile din București și din toate colțurile țării. Astfel, am reușit să îndeplinim scopul proiectului, schimbând măcar un pic statisticile României cu privire la victimele cancerului de col uterin.

 

Informații complete despre cum se pot preveni toate aceste consecințe pot afla gratuit joi, 22 octombrie, în cadrul Conferinței Naționale de Prevenire a Cancerului de Col Uterin. Participantele sunt așteptate începând cu ora 18:00 la Hotelul Ramada Iași, pe strada Grigore Ureche, nr. 27. „Anul acesta vor fi speakeri prezenți în fiecare locație și ne dorim să existe interacțiune între cele trei orașe în care aducem conferința anul acesta”, spune Alina Stanciu, manager JustAD și coordonatorul echipei de organizare a proiectului.

 

Accesul la Conferința Națională de Prevenire a Cancerului de Col Uterin este gratuit și este oferit în baza completării formularului de înscriere de pe www.alegeviata.com/inscrieri.

 

Acest proiect a fost gândit ca o răscruce de drumuri. E punctul în care drumurile a mai multor specialiști se întâlnesc, se unesc și croiesc, cu și mai multă forță, un alt drum, mai lin, fără ascunzișuri, un drum pe care să pășească cu încredere femeile din România pentru care dreptul la informație nu a dispărut.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *