full screen background image

Caravana SMURD „Fii pregătit !” în judeţul Suceava

În zilele de 9 şi 10 iunie caravana SMURD „Fii pregătit !” se va afla în judeţul Suceava.

Aceasta va fi amplasată pe 9 iunie, între orele 10:00-18:00 pe esplanada Casei de Cultură din municipiul Suceava, urmând ca pe 10 iunie, în acelaşi interval orar, vizitatorii să fie aşteptaţi în zona centrală a municipiului Câmpulung Moldovenesc,  pe esplanada Casei de Cultură.

 

Caravana SMURD – de instruire a populaţiei pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă – reprezintă un centru mobil de instruire care dispune de o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane, care este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a participanţilor.

 

Cursurile de instruire medicală se adresează atât populaţiei, cât şi profesioniştilor, în compunerea caravanei existând şi o încăpere similară interiorului unei ambulanţe.

 

În cadrul centrului mobil de instruire, specialiştii ISU Suceava vor susţine activităţi de pregătire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă, dar şi prezentări ale principalelor dezastre naturale : cutremure, inundaţii, alunecări de teren, incendii și altele.

 

Prezentările vor fi însoţite de recomandări privind modul în care populaţia trebuie să reacţioneze în cazul producerii unor astfel de evenimente.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *