full screen background image

Catalog editat în colaborare cu Muzeul Bucovinei

Recent a văzut lumina tiparului catalogul expoziţiei “De la natură la cultură : arta prelucrării osului şi cornului” editat de Complexul Muzeal Naţional „Moldova” din Iaşi.

 

 

Anul trecut a avut loc la Iaşi a 11-a întâlnire a Consiliului Internaţional de Arheozoologie, prilej cu care a fost organizată şi expoziţia “From Nature to Culture: the Art of processing Bon and Antler” / “De la natură la cultură: arta prelucrării osului şi cornului”.

 

 

Muzeul Bucovinei din Suceava a participat cu piese deosebit de interesante, cele 19 fişe de catalog fiind redactate de arheolog expert dr. Bogdan Petru Niculică, muzeul fiind astfel una dintre cele 11 instituţii din ţară, care au contribuit cu piese de patrimoniu la organizarea expoziţiei.

 

 

Catalogul expoziţiei, care cuprinde peste 300 de piese, de la paleolitic la evul mediu timpuriu (sec. V-XII) a fost finanţat de Ministerul Culturii, fiind coordonat de o echipă de specialişti ai Complexului Muzeal Naţional „Moldova” şi ai Universităţii „Al. I. Cuza” – Facultatea de Biologie din Iaşi: Ioan Iaţcu, Senica Ţurcanu, Loredana Solcan şi Luminiţa Bejenaru.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *