full screen background image

Cel mai mare proiect de finanțare din istoria USV – campus pentru învățământ dual la Moara

Ministrul Educației LIGIA DECA și rectorul Universității Suceava VALENTIN POPA au semnat contractul de finanțare a proiectului de formare profesională prin parteneriat cu mediul economic DUAL USV.

În valoare de 25 milioane euro, proiectul este cel mai mare din istoria universității sucevene.

Investițiile pe fonduri europene vor fi destinate înființării unui campus integrat pentru învățământ dual, pe terenul de 30 hectare pe care USV îl administrează în comuna Moara.

Acolo vor fi construite 2 clădiri cu laboratoare și ateliere pentru formarea profesională a elevilor și studenților înscriși în învățământul dual în licee din județele Suceava, Botoșani și Neamț, în domeniile mecanic, electric, electronică și automatizări și electromecanică.

Pe lângă un service auto dotat cu ultimele tehnologii, în noul campus vor fi puse la dispoziția elevilor și studenților amfiteatre, săli de seminar și ateliere de practică digitalizate, cu echipamente și tehnică de calcul.

Proiectul mai prevede acordarea a 10.000 burse pentru elevi și studenți, cu valori între 600 și 1.400 lei pe lună.

Până în prezent, Universitatea Suceava a atras în acest proiect 13 instituții de învățământ preuniversitar, 18 agenți economici și 9 Primării.

 

 

 

CITEȘTE ȘI

Aproape 2.700 de locuri la admiterea de toamnă de la USV

 

DĂ-NE FOLLOW PE INSTA ȘI FACEBOOK!

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *